Pulpa jabłkowa to niskokaloryczny produkt (55 kcal/100g) zawierający głównie naturalne cukry owocowe (11g z 12g węglowodanów) przy minimalnej ilości tłuszczu (0,4g) i białka (0,3g). Ten wegański, wegetariański i bezglutenowy produkt jest źródłem przeciwutleniaczy i pektyn.
Personal details and application.
Składnik odżywczy | W porcji | W 100g |
---|---|---|
Kalorie | - | 55 kcal |
Węglowodany | - | 12 g |
Białko | - | 0 g |
Tłuszcze | - | 0 g |
Błonnik | - | 0 g |
Poznaj skład, kalorie, wartości odżywcze i korzyści zdrowotne
Pulpa jabłkowa to przetworzone jabłka w formie gęstej masy, idealne jako dodatek do wypieków, deserów czy jako samodzielna przekąska. Pod względem odżywczym jest produktem niskokalorycznym – w 100g zawiera zaledwie 55 kcal. Głównym makroskładnikiem są węglowodany – 12g w 100g, z czego 11g to naturalne cukry owocowe. Charakteryzuje się minimalną zawartością białka – zaledwie 0,3g w 100g. Ma bardzo niską zawartość tłuszczu – tylko 0,4g w 100g, bez tłuszczów nasyconych. Pulpa jabłkowa jest w pełni wegańska i wegetariańska. Nie zawiera glutenu ani laktozy, dzięki czemu jest odpowiednia dla osób z tymi nietolerancjami pokarmowymi. Jest źródłem naturalnych przeciwutleniaczy, takich jak kwercetyna i witamina C, które wspierają układ odpornościowy i chronią komórki przed stresem oksydacyjnym. Zawiera również pektyny – rodzaj błonnika rozpuszczalnego, który wspomaga pracę układu pokarmowego i może przyczyniać się do obniżenia poziomu cholesterolu.
Ile czasu potrzeba aby spalić kalorie z: 55 kcal 100g pulpa jabłkowa?
4 minuty
8 minut
7 minut
17 minut
12 minut
7 minut