Ile kalorii ma

seler konserwowy

Product information

Seler konserwowy z Lidla (17 kcal/100g) to niskokaloryczny dodatek do sałatek i przekąsek, zawierający 5g węglowodanów i 2g błonnika na 100g, przy zerowej zawartości tłuszczu i białka. Ten bezglutenowy i bezlaktozowy produkt idealnie uzupełnia dania, dodając im charakterystycznego aromatu.

seler konserwowy

Product options

17 kcal

kalorie / 100g

tluszcze na 100g

0 g

tłuszcze / 100g

tluszcze na 100g

5 g

węglowodany / 100g

tluszcze na 100g

0 g

białko / 100g

tluszcze na 100g

Wartości odżywcze:

Personal details and application.

Składnik odżywczyW porcjiW 100g
Kalorie-17 kcal
Węglowodany-5 g
Białko-0 g
Tłuszcze-0 g
Błonnik-2 g
Bez glutenuBez laktozy

Czym jest seler konserwowy i jakie ma właściwości?

Poznaj skład, kalorie, wartości odżywcze i korzyści zdrowotne

Seler konserwowy dostępny w Lidlu to praktyczny dodatek do sałatek i przekąsek, który zachowuje charakterystyczny aromat świeżego selera. Pod względem kaloryczności jest produktem wyjątkowo niskokalorycznym – w 100g zawiera zaledwie 17 kcal, co czyni go idealnym wyborem dla osób na diecie odchudzającej. Zawiera umiarkowaną ilość węglowodanów – 5g w 100g, co jest nieco wyższe niż w świeżym selerze, prawdopodobnie ze względu na dodatek cukru w zalewie. Nie dostarcza białka – 0g w 100g. Ma zerową zawartość tłuszczu – 0g w 100g. Jest dobrym źródłem błonnika – 2g w 100g, co wspomaga trawienie i uczucie sytości. Seler konserwowy nie jest oznaczony jako produkt wegański, co może sugerować, że w procesie produkcji mogły być użyte składniki pochodzenia zwierzęcego, takie jak żelatyna lub miód. Nie zawiera glutenu ani laktozy, dzięki czemu jest odpowiedni dla osób z tymi nietolerancjami pokarmowymi. Proces konserwowania selera polega na gotowaniu go w zalewie octowej z dodatkiem soli, cukru i przypraw, co nadaje mu charakterystyczny, lekko kwaskowaty smak. Seler konserwowy zachowuje część wartości odżywczych świeżego selera, choć niektóre witaminy, szczególnie witamina C, mogą ulec degradacji podczas obróbki termicznej. Nadal jednak dostarcza błonnika, potasu i niewielkich ilości witamin z grupy B. Ze względu na proces konserwowania, seler konserwowy może zawierać znacznie więcej sodu niż świeży seler, co należy wziąć pod uwagę w przypadku osób z nadciśnieniem lub chorobami nerek. Jest to jednak wygodny dodatek do sałatek, kanapek i przekąsek, który można przechowywać przez długi czas bez utraty właściwości smakowych.

Spalanie kalorii - tabela aktywności

Ile czasu potrzeba aby spalić kalorie z: 17 kcal 100g seler konserwowy?

Produkty zbliżone kalorycznie