Bagietka klasyczna Pasta z tuńczyka pszenno-żytnia to sycąca kanapka zawierająca 257 kcal w 100 g (586 kcal w całości). Łączy kremową pastę z tuńczyka bogatą w białko i kwasy omega-3 na pszenno-żytniej bagietce. Bogata w białko (8,5 g/100 g) przy umiarkowanej zawartości tłuszczu (13,7 g) i minimalnej cukrów (0,8 g). Zawiera gluten, ale jest bezlaktozowa, stanowiąc pożywny posiłek idealny dla osób poszukujących wysokobiałkowej przekąski.
Personal details and application.
Składnik odżywczy | W porcji | W 100g |
---|---|---|
Kalorie | 586 kcal | 257 kcal |
Węglowodany | 60 g | 26 g |
Białko | 19 g | 9 g |
Tłuszcze | 31 g | 14 g |
Błonnik | - | - |
Poznaj skład, kalorie, wartości odżywcze i korzyści zdrowotne
Bagietka klasyczna Pasta z tuńczyka pszenno-żytnia to tradycyjna kanapka łącząca morskie inspiracje z klasyczną bazą pieczywa. W 100 g produktu znajduje się 257 kcal, co w całej kanapce o wadze 228 g daje 586 kcal. Zawiera 26,3 g węglowodanów na 100 g (z czego zaledwie 0,8 g to cukry), wysoką zawartość białka wynoszącą 8,5 g oraz 13,7 g tłuszczu (w tym 5,7 g tłuszczów nasyconych). Pasta z tuńczyka, będąca głównym składnikiem tej kanapki, to produkt oparty na mięsie tuńczyka - ryby morskiej o wysokiej zawartości pełnowartościowego białka i kwasów tłuszczowych omega-3. Kwasy te odgrywają kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia układu sercowo-naczyniowego, wspierają prawidłowe funkcjonowanie mózgu oraz wykazują działanie przeciwzapalne. Tuńczyk jest również cennym źródłem witamin z grupy B, szczególnie B12, a także minerałów takich jak selen, fosfor i jod. W paście tuńczykowej znajdziemy zwykle dodatek majonezu, który nadaje jej kremową konsystencję, oraz przyprawy, które wzbogacają profil smakowy. Pszenno-żytnia bagietka stanowi dobre źródło węglowodanów złożonych. Połączenie mąki pszennej i żytniej zwiększa zawartość błonnika oraz witamin z grupy B w porównaniu do bagietki wyłącznie pszennej. Z serii "klasyczna", ta kanapka oferuje sprawdzone, popularne połączenie składników, które zadowoli miłośników rybnych smaków. Zawartość białka (19,4 g w całej kanapce) czyni ją doskonałym wyborem dla osób dbających o odpowiednią podaż tego składnika. Jest oznaczona jako produkt zawierający gluten, ale bez laktozy, co czyni ją odpowiednią dla osób z nietolerancją laktozy. Zawartość sodu (0,8 g/100 g) jest stosunkowo niska jak na produkt zawierający ryby morskie, co stanowi dodatkowy atut z perspektywy zdrowotnej.
Ile czasu potrzeba aby spalić kalorie z: 586 kcal porcja Bagietka klasyczna Pasta z tuńczyka pszenno-żytnia?
47 minut
1 godzina 28 minut
1 godzina 10 minut
2 godziny 56 minut
2 godziny 8 minut
1 godzina 14 minut