Ile kalorii ma

rostbef

Product information

Rostbef to szlachetne mięso wołowe (169 kcal/100g) wyjątkowo bogate w białko (29g) z niską zawartością tłuszczu (6g) i zerową zawartością węglowodanów. Ten bezglutenowy i bezlaktozowy produkt jest źródłem żelaza hemowego, witaminy B12, cynku, selenu i kreatyny.

rostbef

Product options

169 kcal

kalorie / 100g

tluszcze na 100g

6 g

tłuszcze / 100g

tluszcze na 100g

0 g

węglowodany / 100g

tluszcze na 100g

29 g

białko / 100g

tluszcze na 100g

Wartości odżywcze:

Personal details and application.

Składnik odżywczyW porcjiW 100g
Kalorie169 kcal169 kcal
Węglowodany-0 g
Białko29 g29 g
Tłuszcze6 g6 g
Błonnik-0 g
Bez glutenuBez laktozy

Czym jest rostbef i jakie ma właściwości?

Poznaj skład, kalorie, wartości odżywcze i korzyści zdrowotne

Rostbef to szlachetny kawałek wołowiny, pochodzący z grzbietu zwierzęcia, ceniony za swoją kruchość i soczystość. Pod względem odżywczym jest produktem umiarkowanie kalorycznym – w 100g zawiera 169 kcal. Charakteryzuje się brakiem węglowodanów (0g/100g), co czyni go idealnym składnikiem dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketogenicznej. Jest wyjątkowo bogatym źródłem pełnowartościowego białka – 29g w 100g, które zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy. Ma niską zawartość tłuszczu – 6g w 100g, z czego 1,7g to tłuszcze nasycone. Rostbef nie zawiera błonnika. Nie jest odpowiedni dla wegan i wegetarian. Nie zawiera glutenu ani laktozy, dzięki czemu jest odpowiedni dla osób z tymi nietolerancjami pokarmowymi. Jest bogatym źródłem żelaza hemowego, które jest lepiej przyswajalne niż żelazo niehemowe z produktów roślinnych, oraz witamin z grupy B, szczególnie B12, która wspiera układ nerwowy. Zawiera również cynk, który wspiera układ odpornościowy, oraz selen, który działa jako przeciwutleniacz. Rostbef zawiera kreatynę, która wspomaga pracę mięśni i zwiększa ich wydajność, co czyni go wartościowym produktem dla sportowców.

Spalanie kalorii - tabela aktywności

Ile czasu potrzeba aby spalić kalorie z: 169 kcal porcja rostbef?

Produkty zbliżone kalorycznie