Ile kalorii ma

śliwki w syropie

Product information

Śliwki w Syropie z Lidla (143 kcal/100g) to gotowy produkt owocowy o słodkim smaku, zawierający 34g węglowodanów i 0g tłuszczu w 100g. Ten wegański, bezglutenowy, bezlaktozowy produkt idealnie sprawdza się jako deser lub dodatek do deserów, dostarczając zaledwie 10,01 kcal w porcji 7g.

śliwki w syropie

Product options

143 kcal

kalorie / 100g

tluszcze na 100g

0 g

tłuszcze / 100g

tluszcze na 100g

34 g

węglowodany / 100g

tluszcze na 100g

1 g

białko / 100g

tluszcze na 100g

Wartości odżywcze:

Personal details and application.

Składnik odżywczyW porcjiW 100g
Kalorie10 kcal143 kcal
Węglowodany2 g34 g
Białko-1 g
Tłuszcze-0 g
Błonnik-2 g
WegańskieBez glutenuBez laktozy

Czym jest śliwki w syropie i jakie ma właściwości?

Poznaj skład, kalorie, wartości odżywcze i korzyści zdrowotne

Śliwki w Syropie dostępne w Lidlu to gotowy produkt owocowy, składający się z całych lub połówek śliwek zalanych słodkim syropem. Pod względem wartości odżywczych jest produktem o średniej kaloryczności – w 100g zawiera 143 kcal, ale standardowa porcja o wadze 7g dostarcza zaledwie 10,01 kcal. Zawiera znaczną ilość węglowodanów – 34g w 100g (2,38g w porcji), co należy uwzględnić w diecie niskowęglowodanowej. Ma minimalną zawartość białka – 1g w 100g (0,07g w porcji). Nie zawiera tłuszczu – 0g w 100g, co czyni go idealnym wyborem dla osób dbających o linię. Zawiera niewielką ilość błonnika – 2g w 100g (0,14g w porcji), co wspomaga pracę układu pokarmowego. Śliwki w Syropie są odpowiednie dla wegan, ponieważ są produktem pochodzenia roślinnego. Są prawdopodobnie odpowiednie dla wegetarian, choć brak danych w tym zakresie. Nie zawierają glutenu, dzięki czemu są odpowiednie dla osób z celiakią lub nietolerancją glutenu. Nie zawierają laktozy, dzięki czemu są odpowiednie dla osób z nietolerancją tego cukru. Śliwki w syropie są słodkim deserem lub dodatkiem do deserów, takich jak lody, naleśniki, placki czy ciasta. Mogą być również używane jako składnik sosów do mięs, szczególnie do dziczyzny, kaczki czy wieprzowiny. Ze względu na wysoką zawartość cukru w syropie, śliwki w syropie powinny być spożywane z umiarem, szczególnie przez osoby z cukrzycą lub na diecie odchudzającej. Warto pamiętać, że śliwki w syropie, choć zawierają pewne witaminy i minerały, mają mniejszą wartość odżywczą niż świeże śliwki, ze względu na proces przetwarzania i dodatek cukru.

Spalanie kalorii - tabela aktywności

Ile czasu potrzeba aby spalić kalorie z: 10 kcal porcja śliwki w syropie?

Produkty zbliżone kalorycznie