Filet z suma z Lidla to delikatny kawałek ryby o niskiej kaloryczności (119 kcal/100g) i dobrej zawartości białka (15,23g/100g) przy zerowej ilości węglowodanów. Ten bezglutenowy, bezlaktozowy produkt jest idealny dla diet niskowęglowodanowych i ketogenicznych.
Personal details and application.
Składnik odżywczy | W porcji | W 100g |
---|---|---|
Kalorie | 189 kcal | 119 kcal |
Węglowodany | - | 0 g |
Białko | 24 g | 15 g |
Tłuszcze | 9 g | 6 g |
Błonnik | - | 0 g |
Poznaj skład, kalorie, wartości odżywcze i korzyści zdrowotne
Filet z suma dostępny w Lidlu to delikatny kawałek białego mięsa ryby słodkowodnej, pozbawiony ości i skóry, gotowy do przygotowania. Pod względem wartości odżywczych jest produktem o niskiej kaloryczności – w 100g zawiera 119 kcal, a standardowa porcja 159g dostarcza 189,21 kcal. Nie zawiera węglowodanów – 0g w 100g (0g w porcji), w tym cukry – 0g w 100g (0g w porcji), co czyni go idealnym dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketogenicznej. Jest dobrym źródłem białka – 15,23g w 100g (24,2157g w porcji), co stanowi około 48% dziennego zapotrzebowania na ten składnik odżywczy. Ma umiarkowaną zawartość tłuszczu – 5,94g w 100g (9,4446g w porcji), w tym tłuszcze nasycone – 0g w 100g (0,7g w porcji), co czyni go stosunkowo lekkim wyborem w kategorii ryb. Nie zawiera błonnika – 0g w 100g (0g w porcji). Filet z suma nie jest odpowiedni dla wegan, ponieważ jest produktem pochodzenia zwierzęcego. Nie zawiera glutenu, dzięki czemu jest odpowiedni dla osób z celiakią lub nietolerancją glutenu. Nie zawiera laktozy, co czyni go bezpiecznym dla osób z nietolerancją tego cukru. Mięso suma jest cenione za wysoką zawartość białka przy jednoczesnej niskiej zawartości tłuszczu. Jest również bogate w witaminy z grupy B, szczególnie B12, która wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego i krwiotwórczego. Zawiera także fosfor, który wspiera zdrowie kości, oraz selen, który jest silnym przeciwutleniaczem. Filet z suma jest doskonałym wyborem dla osób dbających o linię, sportowców i wszystkich, którzy potrzebują zwiększonej podaży białka przy jednoczesnym ograniczeniu kalorii i tłuszczu.
Ile czasu potrzeba aby spalić kalorie z: 189 kcal porcja sum filet?
15 minut
28 minut
23 minuty
57 minut
41 minut
24 minuty