Mrożone warzywa na patelnię (72 kcal/100g) to niskokaloryczna mieszanka warzyw bogata w błonnik (4g/100g) i białko roślinne (3,33g/100g), przy minimalnej zawartości tłuszczu (0,52g/100g). Wegańskie i bezglutenowe, idealne do szybkich, zdrowych posiłków.
Personal details and application.
Składnik odżywczy | W porcji | W 100g |
---|---|---|
Kalorie | - | 72 kcal |
Węglowodany | - | 13 g |
Białko | - | 3 g |
Tłuszcze | - | 1 g |
Błonnik | - | 4 g |
Poznaj skład, kalorie, wartości odżywcze i korzyści zdrowotne
Mrożone warzywa na patelnię to niskokaloryczny produkt o wartości energetycznej wynoszącej zaledwie 72 kcal na 100g. Charakteryzują się umiarkowaną zawartością węglowodanów (13,47g/100g), co czyni je dobrym źródłem energii. Zawierają znaczącą ilość białka (3,33g/100g) jak na produkt roślinny. Praktycznie nie zawierają tłuszczu (0,52g/100g), co czyni je idealnym wyborem dla osób na diecie niskotłuszczowej. Warzywa na patelnię zawierają dużą ilość błonnika (4g/100g), który wspomaga prawidłowe trawienie i daje uczucie sytości. Są produktem wegańskim, co czyni je odpowiednimi dla osób na diecie roślinnej. Są naturalnie bezglutenowe, co czyni je bezpiecznymi dla osób z celiakią lub nietolerancją glutenu. Nie zawierają laktozy, dzięki czemu mogą być spożywane przez osoby z nietolerancją tego cukru mlecznego. Mieszanka warzyw na patelnię zazwyczaj zawiera różnorodne warzywa, takie jak marchew, papryka, cukinia, brokuły, kalafior, fasola szparagowa i inne. Są doskonałym dodatkiem do dań głównych lub samodzielnym daniem po dodaniu źródła białka. Mrożone warzywa zachowują większość wartości odżywczych świeżych warzyw, a proces mrożenia pozwala na ich długie przechowywanie bez utraty jakości.
Ile czasu potrzeba aby spalić kalorie z: 72 kcal 100g warzywa na patelnię mrożone?
6 minut
11 minut
9 minut
22 minuty
16 minut
9 minut