Ile kalorii ma

Bagietka klasyczna Dojrzewający radamer z szynką pszenno-żytnia

Product information

Bagietka klasyczna Dojrzewający radamer z szynką pszenno-żytnia to tradycyjna kanapka zawierająca 215,9 kcal w 100 g (512 kcal w całości). Łączy delikatny, dojrzewający ser radamer z wysokogatunkową szynką na pszenno-żytniej bagietce. Wyjątkowo bogata w białko (9,5 g/100 g) przy umiarkowanej zawartości tłuszczu (8,5 g) i minimalnej cukrów (0,5 g). Zawiera gluten i laktozę, stanowiąc pożywny, klasyczny posiłek idealny jako szybki lunch lub drugie śniadanie.

Bagietka klasyczna Dojrzewający radamer z szynką
pszenno-żytnia

Product options

216 kcal

kalorie / 100g

tluszcze na 100g

9 g

tłuszcze / 100g

tluszcze na 100g

25 g

węglowodany / 100g

tluszcze na 100g

10 g

białko / 100g

tluszcze na 100g

Wartości odżywcze:

Personal details and application.

Składnik odżywczyW porcjiW 100g
Kalorie512 kcal216 kcal
Węglowodany60 g25 g
Białko23 g10 g
Tłuszcze20 g9 g
Błonnik--

Czym jest bagietka klasyczna dojrzewający radamer z szynką pszenno-żytnia i jakie ma właściwości?

Poznaj skład, kalorie, wartości odżywcze i korzyści zdrowotne

Bagietka klasyczna Dojrzewający radamer z szynką pszenno-żytnia to tradycyjna kanapka łącząca delikatny ser z wysokogatunkową wędliną. W 100 g produktu znajduje się 215,9 kcal, co w całej kanapce o wadze 237 g daje 512 kcal. Zawiera 25,3 g węglowodanów na 100 g (z czego zaledwie 0,5 g to cukry), wysoką zawartość białka wynoszącą 9,5 g oraz 8,5 g tłuszczu (w tym 2,7 g tłuszczów nasyconych). Radamer, będący jednym z głównych składników tej kanapki, to ser półtwardy typu szwajcarskiego, zbliżony do ementalera, ale o nieco łagodniejszym smaku. Charakteryzuje się elastyczną konsystencją i delikatnym, lekko orzechowym aromatem. Jest doskonałym źródłem pełnowartościowego białka, wapnia oraz witamin z grupy B, szczególnie B12. Proces dojrzewania sera wzbogaca jego smak i aromat. Szynka, drugi kluczowy składnik, to tradycyjnie wędlina wytwarzana z szynki wieprzowej, poddawanej procesowi peklowania i wędzenia. Jest doskonałym źródłem wysokiej jakości białka oraz witamin z grupy B, szczególnie B1 i B3. W tej kanapce wprowadza charakterystyczny, lekko wędzony aromat, który doskonale komponuje się z delikatnym smakiem radamera. Pszenno-żytnia bagietka stanowi dobre źródło węglowodanów złożonych. Połączenie mąki pszennej i żytniej zwiększa zawartość błonnika oraz witamin z grupy B w porównaniu do bagietki wyłącznie pszennej. Z serii "klasyczna", ta kanapka oferuje sprawdzone, popularne połączenie składników, które zadowoli miłośników tradycyjnych smaków. Zawartość białka (22,5 g w całej kanapce) czyni ją doskonałym wyborem dla osób dbających o odpowiednią podaż tego składnika. Zawiera gluten i laktozę, co wyklucza ją z diety osób z nietolerancją tych składników.

Spalanie kalorii - tabela aktywności

Ile czasu potrzeba aby spalić kalorie z: 512 kcal porcja Bagietka klasyczna Dojrzewający radamer z szynką pszenno-żytnia?

Produkty zbliżone kalorycznie