Ravioli z mozzarellą Buffalo to niskokaloryczny makaron (77 kcal/100g) zawierający 14g węglowodanów, 2,5g białka i tylko 1,5g tłuszczu. Ten wegetariański produkt zawiera gluten i laktozę. Zawiera 1,3g błonnika i jest źródłem wapnia oraz witamin z grupy B.
Personal details and application.
Składnik odżywczy | W porcji | W 100g |
---|---|---|
Kalorie | - | 77 kcal |
Węglowodany | - | 14 g |
Białko | - | 3 g |
Tłuszcze | - | 2 g |
Błonnik | - | 1 g |
Poznaj skład, kalorie, wartości odżywcze i korzyści zdrowotne
Ravioli z mozzarellą Buffalo to włoski makaron z nadzieniem z tradycyjnego włoskiego sera. Pod względem odżywczym jest produktem niskokalorycznym – w 100g zawiera zaledwie 77 kcal. Głównym makroskładnikiem są węglowodany – 14g w 100g, z czego 3,7g to cukry proste. Zawiera niewielką ilość białka – 2,5g w 100g, które pochodzi głównie z sera mozzarella i jaj. Ma bardzo niską zawartość tłuszczu – tylko 1,5g w 100g, z czego 0,7g to tłuszcze nasycone, pochodzące głównie z sera. Zawiera błonnik – 1,3g w 100g, który wspomaga pracę układu pokarmowego. Ravioli z mozzarellą Buffalo jest produktem wegetariańskim, ale nie wegańskim ze względu na zawartość sera i jaj. Zawiera gluten, co wyklucza je z diety osób z celiakią, oraz laktozę, co wyklucza je z diety osób z nietolerancją laktozy. Jest źródłem wapnia, który wspomaga zdrowie kości, oraz witamin z grupy B, które wspierają metabolizm energetyczny. Mozzarella Buffalo, w przeciwieństwie do zwykłej mozzarelli, jest produkowana z mleka bawolic, co nadaje jej charakterystyczny smak i konsystencję.
Ile czasu potrzeba aby spalić kalorie z: 77 kcal 100g Ravioli z mozzarellą Buffalo?
6 minut
12 minut
9 minut
23 minuty
17 minut
10 minut