Ile kalorii ma

rodzynki sułtańskie

Product information

Rodzynki sułtańskie to jasna odmiana suszonych winogron (299 kcal/100g) bogata w węglowodany (79,18g, w tym 59,19g cukrów) z niewielką ilością białka (3,07g) i minimalną zawartością tłuszczu (0,46g). Ten wegański i bezglutenowy produkt zawiera 3,7g błonnika na 100g i jest źródłem potasu i żelaza.

rodzynki sułtańskie

Product options

299 kcal

kalorie / 100g

tluszcze na 100g

0 g

tłuszcze / 100g

tluszcze na 100g

79 g

węglowodany / 100g

tluszcze na 100g

3 g

białko / 100g

tluszcze na 100g

Wartości odżywcze:

Personal details and application.

Składnik odżywczyW porcjiW 100g
Kalorie-299 kcal
Węglowodany-79 g
Białko-3 g
Tłuszcze-0 g
Błonnik-4 g
WegańskieWegetariańskieBez glutenuBez laktozy

Czym jest rodzynki sułtańskie i jakie ma właściwości?

Poznaj skład, kalorie, wartości odżywcze i korzyści zdrowotne

Rodzynki sułtańskie to odmiana rodzynek otrzymywana z jasnych winogron bez pestek, charakteryzująca się jaśniejszym kolorem i delikatniejszym smakiem niż tradycyjne rodzynki. Pod względem odżywczym są produktem wysokokalorycznym – w 100g zawierają 299 kcal. Głównym makroskładnikiem są węglowodany – 79,18g w 100g, z czego aż 59,19g to cukry proste, głównie fruktoza i glukoza. Zawierają niewielką ilość białka – 3,07g w 100g. Mają bardzo niską zawartość tłuszczu – zaledwie 0,46g w 100g, z czego 0,058g to tłuszcze nasycone. Zawierają błonnik – 3,7g w 100g, który wspomaga pracę układu pokarmowego. Rodzynki sułtańskie są w pełni wegańskie i wegetariańskie. Nie zawierają glutenu ani laktozy, dzięki czemu są odpowiednie dla osób z tymi nietolerancjami pokarmowymi. Nie zawierają sodu, co czyni je idealnym produktem dla osób na diecie niskosodowej. Są źródłem potasu, który reguluje ciśnienie krwi, oraz żelaza, które wspomaga produkcję czerwonych krwinek. Zawierają również przeciwutleniacze, które chronią komórki przed stresem oksydacyjnym.

Spalanie kalorii - tabela aktywności

Ile czasu potrzeba aby spalić kalorie z: 299 kcal 100g rodzynki sułtańskie?

Produkty zbliżone kalorycznie