Ile kalorii ma

skórka pomarańczy kandyzowana

Product information

Skórka Pomarańczy Kandyzowana z Lidla (301 kcal/100g) to aromatyczny produkt o intensywnym, cytrusowym zapachu i słodkim smaku, zawierający 0,3g białka i 3,4g błonnika w 100g. Ten bezglutenowy, bezlaktozowy, wegański produkt idealnie sprawdza się jako dodatek do wypieków i deserów.

skórka pomarańczy kandyzowana

Product options

301 kcal

kalorie / 100g

tluszcze na 100g

0 g

tłuszcze / 100g

tluszcze na 100g

75 g

węglowodany / 100g

tluszcze na 100g

0 g

białko / 100g

tluszcze na 100g

Wartości odżywcze:

Personal details and application.

Składnik odżywczyW porcjiW 100g
Kalorie-301 kcal
Węglowodany-75 g
Białko-0 g
Tłuszcze-0 g
Błonnik-3 g
WegańskieBez glutenuBez laktozy

Czym jest skórka pomarańczy kandyzowana i jakie ma właściwości?

Poznaj skład, kalorie, wartości odżywcze i korzyści zdrowotne

Skórka Pomarańczy Kandyzowana dostępna w Lidlu to aromatyczny produkt uzyskany przez gotowanie skórki pomarańczowej w syropie cukrowym, ceniony za intensywny, cytrusowy aromat i słodki smak. Pod względem wartości odżywczych jest produktem o wysokiej kaloryczności – w 100g zawiera 301 kcal. Zawiera bardzo dużą ilość węglowodanów – 74,9g w 100g, co sprawia, że nie jest odpowiednim wyborem dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub dbających o poziom cukru we krwi. Jest minimalnym źródłem białka – 0,3g w 100g. Ma minimalną zawartość tłuszczu – 0,1g w 100g, w tym tłuszcze nasycone – 1,144g w 100g (prawdopodobnie błąd w danych, gdyż wartość tłuszczów nasyconych nie może być wyższa niż całkowita zawartość tłuszczu). Zawiera umiarkowaną ilość błonnika – 3,4g w 100g, co stanowi około 11% dziennego zapotrzebowania na ten składnik. Zawiera sód – 264mg w 100g, co należy uwzględnić w przypadku osób z nadciśnieniem. Skórka Pomarańczy Kandyzowana jest odpowiednia dla wegan, ponieważ jest produktem w 100% roślinnym, bez składników pochodzenia zwierzęcego. Nie zawiera glutenu, dzięki czemu jest odpowiednia dla osób z celiakią lub nietolerancją glutenu. Nie zawiera laktozy, dzięki czemu jest odpowiednia dla osób z nietolerancją tego cukru. Charakterystyczną cechą Skórki Pomarańczy Kandyzowanej jest jej miękka, lekko żelowa konsystencja i intensywny, słodki, cytrusowy smak. Produkt ma postać pasków lub kostek skórki pomarańczowej, często pokrytych dodatkową warstwą cukru. Skórka pomarańczy kandyzowana jest popularnym dodatkiem do wypieków, takich jak ciasta, ciasteczka, muffiny, panettone czy strucle. Jest również używana do dekoracji deserów, jako składnik kompotów, konfitur i marmolad, a także jako samodzielna słodka przekąska. Warto pamiętać, że ze względu na wysoką zawartość cukru, skórka pomarańczy kandyzowana powinna być spożywana z umiarem, szczególnie przez osoby dbające o linię lub chorujące na cukrzycę.

Spalanie kalorii - tabela aktywności

Ile czasu potrzeba aby spalić kalorie z: 301 kcal 100g skórka pomarańczy kandyzowana?

Produkty zbliżone kalorycznie