Sos teriyaki z Lidla to tradycyjny japoński dodatek o bardzo niskiej kaloryczności (89 kcal/100g) i praktycznie zerowej zawartości tłuszczu (0,02g/100g) przy umiarkowanej ilości węglowodanów (15,56g/100g). Ten wegański, bezlaktozowy, ale zawierający gluten produkt o słodko-słonym smaku idealnie komponuje się z daniami kuchni azjatyckiej.
Personal details and application.
Składnik odżywczy | W porcji | W 100g |
---|---|---|
Kalorie | - | 89 kcal |
Węglowodany | - | 16 g |
Białko | - | 6 g |
Tłuszcze | - | 0 g |
Błonnik | - | 0 g |
Poznaj skład, kalorie, wartości odżywcze i korzyści zdrowotne
Sos teriyaki dostępny w Lidlu to tradycyjny japoński dodatek do dań, charakteryzujący się słodko-słonym smakiem z nutami umami. Pod względem wartości odżywczych jest produktem o bardzo niskiej kaloryczności – w 100g zawiera zaledwie 89 kcal. Zawiera umiarkowaną ilość węglowodanów – 15,56g w 100g, co czyni go stosunkowo bezpiecznym dla osób na diecie niskowęglowodanowej. Ma wysoką zawartość białka jak na sos – 5,93g w 100g, co czyni go dobrym źródłem tego składnika odżywczego. Ma praktycznie zerową zawartość tłuszczu – 0,02g w 100g, co czyni go idealnym wyborem dla osób na diecie niskotłuszczowej. Zawiera minimalną ilość błonnika – 0,1g w 100g. Sos teriyaki jest odpowiedni dla wegan, ponieważ jest produktem w 100% roślinnym. Jest prawdopodobnie odpowiedni dla wegetarian, choć brak danych w tym zakresie. Zawiera gluten, co oznacza, że nie jest odpowiedni dla osób z celiakią lub nietolerancją glutenu. Nie zawiera laktozy, co czyni go bezpiecznym dla osób z nietolerancją tego cukru. Sos teriyaki jest tradycyjnie używany w kuchni japońskiej do glazurowania mięs, ryb i warzyw. Charakteryzuje się błyszczącą, gęstą konsystencją i intensywnym, słodko-słonym smakiem, który doskonale komponuje się z grillowanymi potrawami, stir-fry i sushi.
Ile czasu potrzeba aby spalić kalorie z: 89 kcal 100g sos teriyaki?
7 minut
13 minut
11 minut
27 minut
19 minut
11 minut