Biała kapusta zasmażana (214 kcal/210g) to tradycyjne polskie danie bogate w witaminy C i K oraz błonnik. Wspiera odporność, trawienie i dostarcza umiarkowanej ilości energii.
Personal details and application.
Składnik odżywczy | W porcji | W 100g |
---|---|---|
Kalorie | 214 kcal | 102 kcal |
Węglowodany | 13 g | 6 g |
Białko | 3 g | 1 g |
Tłuszcze | 17 g | 8 g |
Błonnik | - | - |
Poznaj skład, kalorie, wartości odżywcze i korzyści zdrowotne
Szklanka białej kapusty zasmażanej to tradycyjne polskie danie, które dostarcza 214 kcal w porcji 210 gramów. Jest to potrawa o umiarkowanej wartości energetycznej (102 kcal na 100g), która może stanowić sycący dodatek do głównego posiłku. Biała kapusta zasmażana zawiera 13,2g węglowodanów na porcję, co stanowi źródło energii dla organizmu. Dostarcza również 2,7g białka, które jest niezbędne do budowy i regeneracji tkanek. Zawartość tłuszczu wynosi 16,8g na porcję, co nadaje potrawie charakterystyczny, głęboki smak. Biała kapusta jest naturalnym źródłem witaminy C, która wspiera odporność organizmu, oraz witaminy K, niezbędnej dla zdrowia kości. Zawiera również błonnik pokarmowy, który wspomaga prawidłowe trawienie i pomaga w utrzymaniu uczucia sytości na dłużej. Kapusta biała jest bogata w związki siarkowe, które mają właściwości przeciwzapalne i wspierają detoksykację organizmu. Regularne spożywanie kapusty może przyczynić się do poprawy zdrowia układu pokarmowego i wspierać naturalne mechanizmy obronne organizmu. Kapusta zasmażana to także źródło antyoksydantów, które chronią komórki przed uszkodzeniami oksydacyjnymi i mogą zmniejszać ryzyko chorób przewlekłych.
Ile czasu potrzeba aby spalić kalorie z: 214 kcal porcja Szklanka białej kapusty zasmażanej?
17 minut
32 minuty
26 minut
1 godzina 4 minuty
47 minut
27 minut