Ile kalorii ma

Bagietka klasyczna Dojrzewający radamer z szynką Wieloziarnista

Product information

Bagietka klasyczna Dojrzewający radamer z szynką Wieloziarnista to tradycyjna kanapka zawierająca 230,1 kcal w 100 g (580 kcal w całości). Łączy delikatny ser radamer z wysokogatunkową szynką na odżywczym, wieloziarnistym pieczywie. Wyjątkowo bogata w białko (10,2 g/100 g) przy umiarkowanej zawartości tłuszczu (9,8 g) i minimalnej cukrów (0,5 g). Zawiera gluten i laktozę, stanowiąc wartościowy odpowiednik klasycznej kanapki, z dodatkowymi walorami odżywczymi dzięki wieloziarnistej bagietce.

Bagietka klasyczna Dojrzewający radamer z szynką Wieloziarnista

Product options

230 kcal

kalorie / 100g

tluszcze na 100g

10 g

tłuszcze / 100g

tluszcze na 100g

25 g

węglowodany / 100g

tluszcze na 100g

10 g

białko / 100g

tluszcze na 100g

Wartości odżywcze:

Personal details and application.

Składnik odżywczyW porcjiW 100g
Kalorie580 kcal230 kcal
Węglowodany63 g25 g
Białko26 g10 g
Tłuszcze25 g10 g
Błonnik--

Czym jest bagietka klasyczna dojrzewający radamer z szynką wieloziarnista i jakie ma właściwości?

Poznaj skład, kalorie, wartości odżywcze i korzyści zdrowotne

Bagietka klasyczna Dojrzewający radamer z szynką Wieloziarnista to tradycyjna kanapka w wersji wzbogaconej o zalety pełnoziarnistego pieczywa. W 100 g produktu znajduje się 230,1 kcal, co w całej kanapce o wadze 252 g daje 580 kcal. Zawiera 24,8 g węglowodanów na 100 g (z czego zaledwie 0,5 g to cukry), wyjątkowo wysoką zawartość białka wynoszącą 10,2 g oraz 9,8 g tłuszczu (w tym 2,7 g tłuszczów nasyconych). Wieloziarnista bagietka stanowi bazę o zwiększonej wartości odżywczej dzięki mieszance różnych zbóż i nasion: pszenicy, żyta, jęczmienia, owsa, siemienia lnianego, słonecznika czy sezamu. Zapewnia wyższą zawartość błonnika, witamin z grupy B oraz minerałów w porównaniu do wersji pszenno-żytniej. Radamer to ser półtwardy typu szwajcarskiego o elastycznej konsystencji i delikatnym, lekko orzechowym aromacie. Jest doskonałym źródłem pełnowartościowego białka, wapnia oraz witamin z grupy B, szczególnie B12. Proces dojrzewania sera wzbogaca jego smak i aromat, czyniąc go bardziej wyrazistym. Szynka wprowadza dodatkową porcję wysokiej jakości białka oraz witamin z grupy B, szczególnie B1 i B3. Jej charakterystyczny, lekko wędzony aromat doskonale komponuje się z delikatnym smakiem radamera i nutami smakowymi pieczywa wieloziarnistego. Ta pozycja z serii "klasyczna" oferuje sprawdzone połączenie składników w bardziej odżywczej wersji. Zawartość białka (25,7 g w całej kanapce) czyni ją doskonałym wyborem dla osób dbających o odpowiednią podaż tego składnika. Zawiera gluten i laktozę, więc nie jest odpowiednia dla osób z nietolerancją tych składników, ale stanowi pełnowartościowy posiłek o zrównoważonych walorach smakowych i odżywczych.

Spalanie kalorii - tabela aktywności

Ile czasu potrzeba aby spalić kalorie z: 580 kcal porcja Bagietka klasyczna Dojrzewający radamer z szynką Wieloziarnista?

Produkty zbliżone kalorycznie