Pstrąg w galarecie to niskokaloryczne danie (112 kcal/100g) bogate w białko (15,1g) przy minimalnej ilości węglowodanów (0,8g). Porcja 430g dostarcza 482 kcal i aż 64,9g białka. Zawiera cenne kwasy omega-3 i niewielką ilość błonnika (0,4g/100g).
Personal details and application.
Składnik odżywczy | W porcji | W 100g |
---|---|---|
Kalorie | 482 kcal | 112 kcal |
Węglowodany | 3 g | 1 g |
Białko | 65 g | 15 g |
Tłuszcze | 24 g | 6 g |
Błonnik | 2 g | 0 g |
Poznaj skład, kalorie, wartości odżywcze i korzyści zdrowotne
Pstrąg w galarecie to tradycyjne danie rybne, które łączy delikatne mięso pstrąga z aromatyczną galaretą. Pod względem odżywczym jest produktem niskokalorycznym – w 100g zawiera 112 kcal, a typowa porcja 430g dostarcza 482 kcal. Charakteryzuje się bardzo niską zawartością węglowodanów – zaledwie 0,8g w 100g (3,4g w porcji), co czyni go idealnym wyborem dla osób na dietach niskowęglowodanowych i ketogenicznych. Jest bogatym źródłem pełnowartościowego białka – 15,1g w 100g (64,9g w porcji 430g), które zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy. Zawiera 5,6g tłuszczu w 100g (24,1g w porcji), z czego większość to zdrowe kwasy tłuszczowe omega-3, które wspierają zdrowie układu sercowo-naczyniowego i funkcje poznawcze. Pstrąg w galarecie zawiera również niewielką ilość błonnika – 0,4g w 100g (1,7g w porcji), co jest rzadkością w produktach pochodzenia zwierzęcego i wynika z dodatku warzyw i przypraw do galarety.
Ile czasu potrzeba aby spalić kalorie z: 482 kcal porcja Pstrąg w galarecie?
39 minut
1 godzina 12 minut
58 minut
2 godziny 25 minut
1 godzina 45 minut
1 godzina 1 minuta