Ile kalorii ma

steki minutowe z wołowiny

Product information

Steki minutowe z wołowiny z Lidla to chude kawałki mięsa o niskiej kaloryczności (111 kcal/100g) i doskonałej zawartości białka (21g/100g) przy minimalnej ilości tłuszczu (3g/100g). Ten bezglutenowy, bezlaktozowy produkt jest idealny dla diet redukcyjnych i niskowęglowodanowych.

steki minutowe z wołowiny

Product options

111 kcal

kalorie / 100g

tluszcze na 100g

3 g

tłuszcze / 100g

tluszcze na 100g

0 g

węglowodany / 100g

tluszcze na 100g

21 g

białko / 100g

tluszcze na 100g

Wartości odżywcze:

Personal details and application.

Składnik odżywczyW porcjiW 100g
Kalorie89 kcal111 kcal
Węglowodany-0 g
Białko17 g21 g
Tłuszcze2 g3 g
Błonnik-0 g
Bez glutenuBez laktozy

Czym jest steki minutowe z wołowiny i jakie ma właściwości?

Poznaj skład, kalorie, wartości odżywcze i korzyści zdrowotne

Steki minutowe z wołowiny dostępne w Lidlu to szybkie w przygotowaniu, chude kawałki mięsa wołowego. Pod względem wartości odżywczych są produktem o niskiej kaloryczności – w 100g zawierają 111 kcal, a standardowa porcja 80g dostarcza zaledwie 88,8 kcal. Nie zawierają węglowodanów – 0g w 100g (0g w porcji), w tym cukry – 0,8g w 100g (0,64g w porcji), co czyni je idealnymi dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketogenicznej. Są doskonałym źródłem białka – 21g w 100g (16,8g w porcji), co stanowi około 34% dziennego zapotrzebowania na ten składnik odżywczy. Mają ekstremalnie niską zawartość tłuszczu – 3g w 100g (2,4g w porcji), w tym tłuszcze nasycone – 0g w 100g (0g w porcji), co czyni je idealnym wyborem dla osób na diecie niskotłuszczowej lub redukcyjnej. Nie zawierają błonnika – 0g w 100g (0g w porcji). Zawierają umiarkowaną ilość sodu – 1,5g w 100g (0g w porcji), co należy uwzględnić w diecie niskosodowej. Steki minutowe z wołowiny nie są odpowiednie dla wegan i wegetarian, ponieważ są produktem mięsnym. Nie zawierają glutenu, dzięki czemu są odpowiednie dla osób z celiakią lub nietolerancją glutenu. Nie zawierają laktozy, co czyni je bezpiecznymi dla osób z nietolerancją tego cukru. Mięso wołowe jest cenione za wysoką zawartość białka przy jednoczesnej niskiej zawartości tłuszczu w chudych kawałkach. Jest również bogate w żelazo hemowe, które jest lepiej przyswajalne niż żelazo niehemowe pochodzące z roślin, co czyni je cennym produktem w profilaktyce anemii. Zawiera także cynk, witaminy z grupy B (szczególnie B12, która występuje wyłącznie w produktach pochodzenia zwierzęcego) oraz kreatynę, która wspiera pracę mięśni.

Spalanie kalorii - tabela aktywności

Ile czasu potrzeba aby spalić kalorie z: 89 kcal porcja steki minutowe z wołowiny?

Produkty zbliżone kalorycznie